Utkala KhabarUtkala KhabarUtkala Khabar
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ରାଜ୍ୟ
  • ଦେଶ-ବିଦେଶ
  • ଖେଳ
  • ବାଣିଜ୍ୟ
  • ଅପରାଧ
  • ରାଶିଫଳ
  • ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା
  • ବିଶେଷ
Reading: ଖରାଦିନେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇଲେ ଦେହ ପାଇଁ ଉପକାରୀ ଅଟେ
Share
Font ResizerAa
Utkala KhabarUtkala Khabar
Search
  • ରାଜ୍ୟ
  • ଦେଶ-ବିଦେଶ
  • ଖେଳ
  • ବାଣିଜ୍ୟ
  • ଅପରାଧ
  • ରାଶିଫଳ
  • ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା
  • ବିଶେଷ
Follow US
ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା

ଖରାଦିନେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇଲେ ଦେହ ପାଇଁ ଉପକାରୀ ଅଟେ

utkala khabar
Last updated: May 13, 2025 9:12 am
utkala khabar
Published May 13, 2025
Share
SHARE

ଆପଣମାନେ ନିଶ୍ଚିତ ପିଲାଦିନ ବହିରେ ପଢିଥିବେ, “ଭେଣ୍ଡି ଏକ ଭଲ ପରିବା”। ଆପଣମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ଖାଇବାକୁ ଭଲ ପାଉଥିବେ। ଏହି ପରିବାଟି ପ୍ରାୟ ପିଲାମାନଙ୍କର ପ୍ରିୟ। ଅନେକ ପିଲା ଏହାକୁ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ତେବେ ଏହା ଟିକେ ଲାଳୁଆ ହୋଇଥିବାରୁ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ଏହାକୁ ଖାଇବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି ନାହିଁ।

ଭେଣ୍ଡି ଖାଲି ସ୍ୱାଦରେ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ନୁହେଁ, ଏଥିରେ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମଧ୍ୟ ରହିଛି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହା ଖାଇବାରେ କ’ଣ ଲାଭ ଅଛି।ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ଭେଣ୍ଡିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ସି, ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଇତ୍ୟାଦି ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ଭରପୂର ପରିମାଣରେ ଥିବା ସହିତ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣରେ ଫାଇବର ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ମଧ୍ୟ ରହିଛି। ଏହା ବହୁତ ସହଜରେ ହଜମ ହୋଇଯାଏ। ଏହାର ପ୍ରଭାବ ଥଣ୍ଡା। ତେଣୁ ଏହା ଶରୀରକୁ ଶୀତଳ ରଖିବାରେ ସହଯୋଗ କରେ। ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁ ପାଇଁ ଏହା ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ପରିବା।

ଆମେରିକାର ନ୍ୟାସ୍‌ନାଲ୍ ଲାଇବ୍ରେରୀ ଅଫ୍ ମେଡିସିନରେ ପ୍ରକାଶିତ ଏକ ଅଧ୍ୟୟନ (୨୦୨୧) ଅନୁଯାୟୀ, ଭେଣ୍ଡିର ଉତ୍ପତ୍ତି ଇଥିଓପିଆ ନିକଟରେ ହୋଇଥିଲା। ଏହା ଦ୍ୱାଦଶ ଶତାବ୍ଦୀରେ ମିଶରରେ ଚାଷ କରାଯାଇଥିଲା।ଏହା ପରେ ଏହା ସମଗ୍ର ମଧ୍ୟପ୍ରାଚ୍ୟ ଏବଂ ଉତ୍ତର ଆଫ୍ରିକାରେ ଚାଷ ହେବା ଆରମ୍ଭ ହେଲା। ସାଧାରଣତଃ ଭେଣ୍ଡି ଉଷ୍ଣକଟିବନ୍ଧୀୟ ଏବଂ ଉପୋଷ୍ଣକଟିବନ୍ଧୀୟ ଅଞ୍ଚଳରେ ଚାଷ କରାଯାଏ।

ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପାଚନ କ୍ରିୟା ମଜବୁତ ହୁଏ। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ସୋଡିୟମ୍, ଫସ୍‌ଫରସ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଆଇରନ୍, ପ୍ରୋଟିନ୍, ଜିଙ୍କ୍, ଫାଇବର, ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଭରି ରହିଛି। ଭେଣ୍ଡିକୁ ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ଖାଇପାରିବେ। ଏହା ପେଟକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖେ।ଭେଣ୍ଡିରେ ଭରପୂର ପରିମାଣରେ ଫାଇବର ଥାଏ, ଯାହା ପାଚନ କ୍ରିୟାକୁ ମଜବୁତ କରେ। ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର କରେ। ଏହା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ପେଟ ଫୁଲିବା, ବାନ୍ତି ଇତ୍ୟାଦି ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରେ।

ଭେଣ୍ଡି ପେଟ ସହିତ ହୃଦୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ। ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ବୃଦ୍ଧି ହୁଏ ନାହିଁ।ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ମଧୁମେହ ଅଛି, ତେବେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଆନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଗ୍ଲାଇସେମିକ୍ ଉପାଦାନ ରହିଛି, ଯାହାର ସେବନ ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖେ। ଭେଣ୍ଡି ମଧ୍ୟ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରେ।

 

You Might Also Like

ଆତଙ୍କବାଦୀ ହମଲା ପରେ ପାକିସ୍ତାନ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଭାରତ ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଇଛି ୭ଟି ବଡ ପଦକ୍ଷେପ

ଦୁଷ୍କର୍ମ ଦୃଶ୍ୟ ସୁଟିଙ୍ଗ ହେବା ସମୟରେ ଥରି ଉଠିଥିଲେ ଦିଆ ମିର୍ଜା

ପ୍ରତିଦିନ ଚାଲିବା ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ, ଜାଣନ୍ତୁ…

କେମିତି ହୋଇଥିଲା ଏୟାରଷ୍ଟ୍ରାଇକ; କହିଲେ ୱିଙ୍ଗ କମାଣ୍ଡର ବ୍ୟୋମିକା ଓ କର୍ଣ୍ଣେଲ ସୋଫିଆ କ୍ୟୁରେସୀ

ସରିଲା ନିଟ୍‌ ୟୁଜି, ଜୁନ୍‌ ୧୪ରେ ଫଳ

TAGGED:#benefits#UTKALA KHABAR#vegetablesEatingLedies fingerLifestyle newsSummer season
Share This Article
Facebook Email Print
Leave a Comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?