Utkala KhabarUtkala KhabarUtkala Khabar
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ରାଜ୍ୟ
  • ଦେଶ-ବିଦେଶ
  • ଖେଳ
  • ବାଣିଜ୍ୟ
  • ଅପରାଧ
  • ରାଶିଫଳ
  • ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା
  • ବିଶେଷ
Reading: ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ତରଭୁଜ ଖାଇଲେ ଏହି ସବୁ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ
Share
Font ResizerAa
Utkala KhabarUtkala Khabar
Search
  • ରାଜ୍ୟ
  • ଦେଶ-ବିଦେଶ
  • ଖେଳ
  • ବାଣିଜ୍ୟ
  • ଅପରାଧ
  • ରାଶିଫଳ
  • ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା
  • ବିଶେଷ
Follow US
ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା

ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ତରଭୁଜ ଖାଇଲେ ଏହି ସବୁ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ

utkala khabar
Last updated: April 11, 2025 3:42 pm
utkala khabar
Published April 11, 2025
Share
SHARE

ବର୍ତ୍ତମାନ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଅତ୍ୟାଧିକ ଗରମ ହେଉଥିବା କାରଣରୁ ଲୋକମାନେ କିପରି ଥଣ୍ଡାରେ ରହିବେ ସେଥିପ୍ରତି ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି । କେହି କେହି ଲୋକେ ନିଜ ଘରେ ଏସି’ ଆଣି ରଖନ୍ତି ତ ଆଉ କିଏ ଥଣ୍ଡା ଜିନିଷ ଖାଇ ଥଣ୍ଡା ରହିଥାନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ଆପଣମାନେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଜାଣିଥିବେ ଯେ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ମାର୍କେଟରେ ବହୁତ ପ୍ରକାରର ଥଣ୍ଡା ଜିନିଷ ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ । ଯେମିତିକି ଲସି ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ତରଭୁଜ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସବୁକିଛି ବିକ୍ରି ହୋଇଥାଏ ।

ହେଲେ ସବୁ ଜିନିଷ ଅପେକ୍ଷା ତରଭୁଜ ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ବହୁତ ପସନ୍ଦ ହୋଇଥାଏ । ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁର ରାଜା ହେଉଛି ତରଭୁଜ । ଏଥିରେ ୯୦% ରୁ ଅଧିକ ଜଳ ଥାଏ । ତରଭୁଜ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀର ଥଣ୍ଡା ରହିଥାଏ । ଏହା ସହିତ ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ ସି ମଧ୍ୟ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ । ଏଥି ସହ ଏହାକୁ ଛୋଟପିଲାଙ୍କଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ବଡ଼ ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟ ସବୁ ଖାଇଥାନ୍ତି । ଏହାର ବଡ଼ ବିଶେଷତ୍ୱ ହେଉଛି ଏଥିରେ ଅନ୍ୟ ଫଳ ତୁଳନାରେ କମ ସମୟ, କମ ସାର ଏବଂ କମ ପାଣିର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଥାଏ ।

ତରଭୁଜ ରସଯୁକ୍ତ ଓ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ ଓ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର କୁ ହାଇଡ୍ରେଟ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ । ଯାହାକି ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର ପାଇଁ ଖୁବ୍ ଆବଶ୍ୟକ । ବିଶେଷ ଭାବରେ ତରଭୁଜ ଆପଣ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ସମୟରେ କିମ୍ବା ସନ୍ଧ୍ୟା ସମୟରେ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ । ଆପଣମାନେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେର ଜାଣିଥିବେ ଯେ ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ତରଭୁଜ ଖାଆନ୍ତି, ତାହାର ମଞ୍ଜି ମଧ୍ୟ ପାଟି ଭିତରକୁ ଯାଇଥାଏ । କେହି କେହି ଏହି ମଞ୍ଜିକୁ କାଢ଼ି ଦେଇଥାନ୍ତି ତ ଆଉ କେହି ଖାଇ ଦେଇଥାଆନ୍ତି । ହେଲେ ଆପଣ କ’ଣ ଜାଣିଛନ୍ତି କି ଏହି ମଞ୍ଜି ପେଟ ଭିତରକୁ ଗଲେ କ’ଣ ହେବ ? ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ତଥ୍ୟ ।

ତରଭୁଜ ମଞ୍ଜି ଖାଇବାର ଲାଭ :

ହାର୍ଟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ : ତରଭୁଜ ମଞ୍ଜି ହାର୍ଟ ପାଇଁ ଭଲ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଏଥିରେ ଗୁଡ୍ ଫ୍ୟାଟ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ଏବଂ ଓମେଗା-୩, ଓମେଗା-୬ ରହିଛି । ଯାହା ହାର୍ଟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ ।

ପାଚନ ଶକ୍ତି ଉନ୍ନତ କରେ : ତରଭୁଜ ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ଏକ ଫଳ । ଯଦି ଆପଣ ଏହା ସହି ତରଭୁଜ ମଞ୍ଜି ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଶରୀରକୁ ଅଧିକ ଫାଇବର ଯୋଗାଇବ ଏବଂ ପାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ ।

ସ୍କିନ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ : ତରଭୁଜର ମଞ୍ଜି ଖାଲି ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ନୁହେଁ ବରଂ ତ୍ବଚ୍ଚା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବେସ୍ ଉପଯୋଗୀ ହୋଇଥାଏ । ତରଭୁଜ ମଞ୍ଜିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ ଯାହା ତ୍ୱଚା ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ ।

ଡାଇବେଟିସ୍ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭ : ତରଭୁଜ ମଞ୍ଜିରେ ପ୍ରୋଟିନ୍ ଥାଏ । ଯାହା ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ମଧ୍ୟ ସହଜରେ ତରଭୁଜ ମଞ୍ଜି ଖାଇପାରିବେ । ଏଥିରେ ଥିବା ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ ।

You Might Also Like

ଖରାଦିନେ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇଲେ ଦେହ ପାଇଁ ଉପକାରୀ ଅଟେ

ଆଜି ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦିବସ, ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ଫିଟ୍ ରହିବା ପାଇଁ ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଛୋଟ ଛୋଟ ଟିପ୍ସ

ଚର୍ଚ୍ଚିତ ସିଙ୍ଗର ନେହା କକ୍କର ପୁଣି ଫ୍ୟାନ୍ସଙ୍କ ଟାର୍ଗେଟରେ, ଗୁଜବ ତଥ୍ୟ ପର୍ଦ୍ଦାଫାଶରେ ସଫଳ ପ୍ରଡକ୍ସନ ହାଉସ୍

ଖରାଦିନେ ଖାଆନ୍ତୁ ସପୁରୀ

ବିଶ୍ୱ ମୁଖ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମାସ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ସୋଆ ଆଇଡିଏସ୍ ପକ୍ଷରୁ ୱାକାଥନ୍ ଆୟୋଜିତ

TAGGED:#benifits#lifestyle#utkal khabarwater millon
Share This Article
Facebook Email Print
Leave a Comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?